onsdag den 2. januar 2013

Sherry - (ikke Cherry) - Tomatsuppe

Cremet og smagfuld tomatsuppe der får englene til at synge. Perfekt på en efterårs- eller vinteraften hvor man trænger til lidt varme i kroppen og kinderne......  Og så er den færdig i løbet af ingen tid.

1 mellemstort løg
1 spsk olivenolie eller smeltet smør
1 tsk basilikum
½ liter tomatjuice
1 ds hakket tomat
Hønsebouillonterning/fond pulver 
-(svarende til det der skal bruges til ½l)
salt, peber
1-1½ tsk sukker
3/4 dl madlavnings sherry
1-1½ dl fløde eller Cremefine


Steg de hakkede løg blanke i fedtstoffet. Tilsæt basilikum, hakket tomat, juice, bouillonterning/fondpulver, salt, peber og sukker. Bring det hele til kogning et kort øjeblik (5 min). Tag gryden af varmen og blend tomatmassen godt og hæld sherryen i. Varm igen op til kogepunktet og lad det boble et par minutter, tag herefter gryden af varmen. Rør fløden i. Server straks, med et godt stykke brød eller tilsæt kødboller og/eller suppehorn.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...