fredag den 4. januar 2013

Spansk kylling i tomat med kikærter og oliven

Spicy kylling, salte oliven og masser af tomat, kikærter,løg og hvidløg giver denne spanske ret en fantastisk smag og dig en sund og nemt tilberedt omgang aftensmad. 

2 personer
Her serveret sammen med fuldkorns couscous

4-6 stykker lår og overlår
olivenolie
1½ tsk paprika - helst hot, røget
salt og peber
2 mellemstore løg
5 fed hvidløg
400 g hakket tomat
4 dl tomatjuice
200 g kikærter (tilberedte!!)
150 g grønne oliven


Forvarm ovnen til 200°

Hæld en sjat olivenolie i et ovnfast fad. Gnid kyllingestykker lidt i olie og drys dem med paprika, salt og peber. Læg kyllingestykkerne til side. Skær løg i smalle både og læg dem i fadet sammen med de grofthakkede hvidløgsfed. Hæld kikærterne, den hakkede tomat og juicen over. Læg kyllingen tilbage oveni tomat/løg blandingen. Måske fristes du til at salte tomatblandingen - men lad endelig være med det. De 150 g oliven tilfører passende salt til retten til sidst. 

Stil hele herligheden ind i ovnen i ca 1 time og 10 minutter - smid oliven mellem kyllingestykkerne når der er ca 20 minutter til retten er færdig. Server

Server sammen med brød, couscous, bulgur eller ris. 

Velbekomme! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...